רכיבים:
- כרוב (חסלט).
- כף וחצי מיונז (אפשר פחות או להחליף בשמן).
- כפית גדושה מלח.
- פלפל שחור.
- מעט מים רותחים.
- פטרוזיליה\כוסברה (עלים ירוקים)
- מומלץ להוסיף: פטריות טריות\פלפל קצוץ דק\גזר אחד מגורד\שומשום קלוי\נבטים\כל דבר אחר שנראה מתאים.
אופן ההכנה:
*לחתוך את הכרוב- אפשר לפסים דקים וארוכים או לקוביות קטנות.
*להשרות אותו במשך שתי דקות במים.
*כדאי מאד להוסיף עוד ירקות חיים לכרוב, אבל חשוב שיהיו קטנים כדי שלסלט יהיה הטעם העיקרי של הכרוב.
*להכניס לכוס:
מיונז, מלח, פלפל, ובסוף להוסיף בערך רבע כוס מים רותחים. לערבב ולשפוך מעל הכרוב.
אופן ההגשה:
קערת זכוכית גדולה.
אצלנו אנחנו מכינים לפעמים את הכרוב ואח"כ מחלקים אותו לקעריות קטנות חד פעמיות (לפתניות) ומניחים לכל אחד בצלחת. זה יפה וכיף ואישי!