במבצע מיוחד של לוחמי הקואליציה האמריקאית, עלה בידי הלוחמים לחלץ לוחמת אמריקאית שנפלה בשבי העיראקי.

החיילת האמריקאית, טוראית ג'סיקה לינץ', בת 19, מוורג'יניה, נעדרה מזה עשרה ימים כשהשתתפה בקרב בנסריה. בסופו של קרב זה הוכרזו שניים עשר חיילים אמריקאים כנעדרים, ביניהם גם חמשת החיילים שהוצגו בטלוויזיה העיראקית. באשר לגורל החיילים האחרים שנעדרו באותו קרב קיים חשש כבד כי הומתו בידי חייליו של סאדם.

מידע מודיעיני שהועבר לכוחות האמריקאיים חשף את עובדת היותה של לינץ' בבית חולים מצפון לנסריה. חיילי קומנדו אמריקאיים חדרו לבית החולים וחילצו אותה מיד שוביה. דווח כי היא סובלת מפציעות ירי והועברה לבית חולים עיראקי שהועבר לשליטת חיילי הקואליציה.

אביה של החיילת, גרג לינץ' סיפר כי "התקשרו אלינו מהצבא וסיפרו לנו שהיא בבית חולים והיא בסדר. פשוט לא יכולתי לדבר". בת דודתה של לינץ', אמרה "היינו מודאגים מאוד כשאמרו שהיא נלקחה בשבי, אבל שמרנו על התקווה. ידענו שהיא תחזור הביתה". באזור מגוריה פתחו שכני המשפחה בחגיגות.