עשרות סטודנטים ערבים התפרעו והציתו את דגלי ישראל ובריטניה במהלך הרצאה של ח"כ שמעון פרס בעיר בלקפול.

פרס הוזמן לנאום בפני 1500 הסטודנטים שבאו לכינוס התאחדות הסטודנטים הארצית של בריטניה שנערך בעיר בלקפול שבצפון המדינה.

מחוץ לאולם הפגינו כ-100 איש, רובם ממוצא ערבי, נגד המלחמה בעירק ומצבם של הפלשתינים בשטחים. הם שרפו את דגלי ישראל ובריטניה ואף התעמתו עם כוחות המשטרה שאיבטחו את האירוע.

מארגני הכינוס התירו ל-80 סטודנטים להיכנס לאולם לאחר שהתחייבו לשמור על השקט. אולם ,כאשר פרס החל בנאומו, הם הניפו דגלי אש"ף וכתובות נאצה נגד המלחמה בעירק ובאמצעות רמקול נייד קראו לעבר פרס קריאות גנאי כמו "רוצח ובוגד".

מלוויו של פרס סיפרו לכתב עתי"ם שדיווח על האירוע, כי כמה מהסטודנטים אף ניסו להתפרץ לבמה ,אך הם נבלמו על ידי כוחות הבטחון.

פרס לא נרתע והחל להתפלמס עם המפגינים. אט אט שככו הצעקות והסטודנטים האזינו לדבריו "אם ארה"ב לא היתה מתערבת במלחמת העולם השניה, אולי עוד כמה מיליונים היו נהרגים ולהיטלר היה נשק גרעיני", אמר פרס.

הופעתו של פרס נמשכה כשעתיים ובסיומה הוא שב ללונדון ,להמשך פגישותיו שם.