הפיצה של אלקנה
הפיצה של אלקנהצילום: iStock

רכיבים:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפיות גדולות של שמרים
  • קצת פחות מחצי כוס קטנה סוכר
  • 1.4 כוס  קטנה של שמן  
  • כפית קטנה של מלח
  • 1.5 כוס חלב
  • 2 כוסות מים
  • שום, בצל, רסק עגבניות, זעתר ומלח
  • גבינה צהובה

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח ואת השמרים 5 דקות במיקסר ולאחר 5 דקות מוסיפים תוך כדי לישה ולסירוגין - שמן, חלב/מים, סוכר ומלח.

ממשיכים ללוש במיקסר עוד עשר דקות ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את עצמו.

מטגנים במחבת - בצל, שום ורסק עגבניות, מלח וזעתר ומפזרים על הבצק.

מוסיפים גבינה צהובה ואופים 20-30 דקות בתנור חם.