קינוח שוקולד מטריף
קינוח שוקולד מטריףצילום: הדר פלדמן
קינוח שוקולד מטריף
צילום: הדר פלדמן

מצרכים לעוגה:

  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • שקית אבקת אפיה
  • שקית סוכר וניל
  • 2 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס קקאו
  • 3/4 כוס שמן
  • כוס מים פושרים
  • 4 ביצים

אופן ההכנה:

בקערה, לערבב את כל המצרכים לקבלת עיסה אחידה, להוסיף כוס מים רותחים, לצקת לתבנית משומנת ולאפות בחום שלל 170° כחצי שעה.

כשהעוגה מוכנה, להמיס בכוס: מים רותחים, כפית נס קפה ולהרטיב את העוגה.

להכין 3 סוגי קרם להרכבת העוגה:
קרם וניל- להקציף 250 מ"ל ריצ' או שמנת מתוקה עם חבילת פודינג וניל וחצי כוס מים.

קרם ריבת חלב- להקציף 250 מ"ל  ריצ' או שמנת מתוקה עם חבילת פודינג בטעם ריבת חלב וחצי כוס מים.

קרם שוקולד- להקציף 250 מ"ל ריצ' או שמנת מתוקה עם חבילת פודינג בטעם שוקולד וחצי כוס מים.

לחלק את העוגה ל3 חלקים.

הרכבת העוגה:

בכלי זכוכית לפורר שליש מהעוגה, להרטיב עם נס קפה, להוסיף את קרם הווניל ומעליו לפורר שליש עוגה. להרטיב את העוגה במעט נס קפה ומעל להוסיף את קרם ריבת החלב. לפורר את שכבת העוגה האחרונה ומעליה את מוס השוקולד.
להכין גנאש שוקולד:  להרתיח 250 מ"ל ריצ' או שמנת מתוקה ולהמיס 20 גר' שוקולד מריר.

לשפוך את הגנאש מעל מוס השוקולד.

הצעת הגשה: אפשר לשמור מעט מהעוגה בצד, להרטיב עם נס קפה או יין/ ליקר, לייצר כדורי טראפלס, לצפות באבקת קקאו ולהניח מעל ציפוי הגנאש

בהצלחה!

צילום: הדר פלדמן