פיצה בתוספת טונה מעושנת
מצרכים:
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף שמן (שסונן מקופסת הטונה)
- 20 גר' שמרים יבשים
- 1/2 כפית סוכר
- 3/4 כוס מים פושרים
לרוטב:
- קופסת עגבניות מרוסקות (400 ג')
- 150ג' גבינת מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת
- 1 קופסת סטארקיסט פילה טונה מעושן בשמן קנולה (מסוננת – יש לשמור את השמן בצד - ומפוררת)
- 2 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות
- חופן זיתים שחורים מגולענים
- בצל סגול בינוני פרוס לפרוסות דקות
- פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים לבצק, עד שנהיה גמיש, מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה וחצי.
מטגנים בצל מוסיפים שום ועגבניות מרוסקות ומתבלים לפי הטעם.
מרדדים את הבצק ומורחים מעליו את רוטב העגבניות.
מפזרים גבינה, טונה, בצל, עגבניות וזיתים שחורים.
אופים בתנור על 180 מעלות למשך כחצי שעה - תלוי בעובי הרידוד של הבצק – עד אשר הבצק זהוב.