מצרכים:
- 1 חב' עלי לזניה ללא בישול מוקדם
- 750 גר' (3 גביעים) גבינת קוטג' 5%
- 3 ביצים
- 400 גר' רסק עגבניות (4 גביעים קטנים)
- 1 חב' גבינה צהובה
- פלפל, מלח
- מעט סוכר
- אורגנו
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצים ומתבלים בפלפל ומלח
בקערה נוספת מערבבים את רסק העגבניות ומדללים בכ 3/4 כוס מים לקבלת רוטב עגבניות במרקם סמיך אך לא מדי
מתבלים את רוטב העגבניות במלח, פלפל, מעט סוכר ואורגנו לפי הטעם
הרכבת הלזניה:
בתבנית 25/10 מסדרים שכבה של עלי לזניה
משטחים 1/3 מכמות תערובת הגבינה ומעליה 1/3 מכמות רוטב העגבניות
מפזרים גבינה צהובה מגוררת
מסדרים שכבה נוספת של עלי לזניה ומעליה 1/3 נוסף מתערובת הגבינות
משטחים את השליש השני של רוטב העגבניות ומפזרים גבינה צהובה מגוררת מעל
חוזרים על הפעולה פעם אחת אחרונה ומסיימים בשכבת גבינה צהובה מגוררת.
הצעה: ניתן לשדרג את הלזניה עם מוסיפים מעט שמנת מתוקה לרוטב העגבניות וגבינה מלוחה מגוררת ברוטב הגבינות.
אופים בחום של 190 מעלות 35- 40 דק', עד שהלזניה אפויה וזהובה