
לבסיס:
- 1 1/2 כוסות קמח
- 100 גר׳ חמאה
- מלח
- 1/4 כוס מים קרים
אופן ההכנה:
במעבד מזון מניחים הכל יחד ומעבדים עד קבלת בצק אחיד.
מגלגלים את הבצק לכדור ומצפים בנילון נצמד.
מכניסים למקרר עד סיום הכנת המלית.
למלית:
- 3 כוסות פיטריות שמפניון טריות פרוסות
- 2 בצלים פרוסים לטבעות ומטוגנים קלות
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל לבן
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1 כוס גבינה צהובה מפוררת
- 4 ביצים טרופות
- 30 גר׳ חמאה ממוסת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות
בקערה מניחים את הפיטריות הפרוסות, טבעות הבצל והתיבול ומערבבים יחד.
מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.5 ס״מ ומניחים על תבנית קיש, מהדקים בצדדים היטב.
בעזרת מזלג מחוררים את הבצק.
מניחים על הבצק את תערובת פיטריות והבצל.
בקערה נוספת מערבבים את השמנת, הביצים,החמאה והגבינה צהובה.
במטרפה ידנית מערבבים היטב יחד ושופכים מעל הפיטריות בתבנית.
מכניסים לתנור לאפיה של שעה, או עד הזהבה טובה ומרכז יציב.