
מצרכים:
- 1 כוס קמח (לבן/כוסמין/ תמי/ עדשים/ אורז)
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- רבע כוס חלב קוקוס/ שקדים/ סויה או אחר
- 3 כפות שמן זית- אם לא אוהבים את הטעם אפשר להחליף בשמן אחר
- 1 כף גדושה של טפנד זיתים של Nany
- כ-5-6 עגבניות שרי חצויות לחצי או כפית ממרח עגבניות מיובשות של Nany
- חצי כפית אורגנו
אופן ההכנה:
אופים את עגבניות השרי החצויות כ-10 דקות בתנור, או מקפיצים אותן קלות במחבת כ-2 דקות – ומקררים. שמים בקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים את שאר הרכיבים לפי סדר הופעתם. מערבבים עד קבלת בלילה חלקה די סמיכה (אם היא נוזלית מידי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח). טועמים ומוסיפים מטפנד הזיתים לפי הטעם. מוסיפים את עגבניות השרי או כפית ממרח עגבניות מיובשות של Nany
ומערבבים.
ממלאים תבניות קאפקייקס בבלילה עד למחצית התבנית ואופים ב-180 מעלות עד שהמאפינס שחומים מלמעלה ומוכנים גם מלמטה. מקררים ומגישים לצד סלט רענן.