מצרכים:
- 1 חבילת שיערות קדאיף
- 200 גר' חמאה
- למילוי:
- 300 גר גבינת מוצרלה מגורדת
- 500 גר גבינת ריקוטה (ללא מלח)
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- כוס וחצי מים
- מעט מיץ לימון
- 4 חוטי זעפרן
- 3 טיפות מי וורדים
אופן ההכנה:
להפשיר חבילת שיערות קדאיף ולהפריד את השערות ביד
להמיס את החמאה ולערבב יחד עם הקדאיף, לשטח במחבת.
להכין את תערובת הגבינות:
לערבב את גבינת המוצרלה וגבינת הריקוטה ולשטח מעל שכבת הקדאיף
לשטח את יתרת הקדאיף מעל הגבינות ולהדק היטב, לכסות את המחבת, "לבשל" על אש קטנה
להכנת הסירופ:
להרתיח כוס וחצי מים עם 2 כטסות סוכר, מיץ הלימון והזעפרן. לקראת סוף הבישול להוסיף כמה טיפות מי זוהר/ ורדים
לבדוק אם תחתית הקדאיף קבלה צבע, להפוך על צלחת גדולה ולהחזיר למחבת להשחמה בצד השני.
לשפוך מעל את הסירופ ולפזר פיסטוקים קלויים