כנאפה במילוי גבינות
כנאפה במילוי גבינותצילום: הדר פלדמן


מצרכים:

  • 1 חבילת שיערות קדאיף
  • 200 גר' חמאה
  • למילוי:
  • 300 גר גבינת מוצרלה מגורדת
  • 500 גר גבינת ריקוטה (ללא מלח)

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • כוס וחצי מים
  • מעט מיץ לימון
  • 4 חוטי זעפרן
  • 3 טיפות מי וורדים

אופן ההכנה:

להפשיר חבילת שיערות קדאיף ולהפריד את השערות ביד

להמיס את החמאה ולערבב יחד עם הקדאיף, לשטח במחבת.
להכין את תערובת הגבינות:
לערבב את גבינת המוצרלה וגבינת הריקוטה ולשטח מעל שכבת הקדאיף

לשטח את יתרת הקדאיף מעל הגבינות ולהדק היטב, לכסות את המחבת, "לבשל" על אש קטנה

להכנת הסירופ:
להרתיח כוס וחצי מים עם 2 כטסות סוכר, מיץ הלימון והזעפרן. לקראת סוף הבישול להוסיף כמה טיפות מי זוהר/ ורדים

לבדוק אם תחתית הקדאיף קבלה צבע, להפוך על צלחת גדולה ולהחזיר למחבת להשחמה בצד השני.

לשפוך מעל את הסירופ ולפזר פיסטוקים קלויים