טורטיה במילוי בשר מפורק
טורטיה במילוי בשר מפורקצילום: מיכל שווץ

 להכנת טורטיות ביתיות:

  • 2 כוסות קמח 
  • כפית מלח
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות שמן
  • חצי כוס מים חמימים
  • מעט שמן למריחה

מערבבים יחד במיקסר, מעבד מזון או קערה את הקמח, המלח ואבקת האפיה. מוסיפים את השמן, ממשיכים לערבב ומתחילים להוסיף את המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק ומוצק. מעצבים ממנו כדור, מורחים אותו בשמן ומשהים בקערה כחצי שעה. 
חותכים את הכדור ל-12 חלקים ויוצרים מהם כדורים. מחממים מחבת לא משומנת, מרדדים כדור אחד לעלה דק ככל האפשר ומעבירים למחבת. מטגנים על צד אחד 2 דקות עד שהטורטייה מקבלת מספר צריבות זהובות בצידה התחתון, הופכים ומטגנים את הצד השני עוד שתי דקות. מעבירים למגבת מטבח נקייה ומכסים. ממשיכים להכין את שאר הכדורים באותה צורה.

ואם אין לכם סבלנות לכל זה, גשו לסופר הקרוב, קנו חבילת טורטיות שבדרך כלל אפשר למצוא ליד מדפי הלחם והפיתות, חממו על מחבת כמה שניות מכל צד וזה לגמרי עושה את העבודה.

לבשר: 

400 גר' צלי כתף/ סינטה/ בקר טחון

במתכון המופיע בתמונה, נעשה שימוש בבשר מספר 5 שנקרא 'צלי כתף' ניתן להשתמש ואפילו רצוי בשפיץ צ'אך או סינטה שהם מהירי הכנה.
אפשרי גם עם בקר טחון, עם קצת השקעה ותיבול נכון, אתם בהחלט שם.

400 גרם צלי כתף שבושל 4 שעות עם גמבה, גזר, בצל, שום, סלרי, מלח, פלפל וחצי כוס יין אדום 
לקרר ולפרק לשערות, ואז להקפיץ במחבת עם מעט שמן, רבע כפית אורגנו, חצי כפית פפריקה מעושנת, חצי כפית כמון, מלח (התיבול הינו על טהרת בשר הטאקו המקסיקני) אפשר גם לתבל אך ורק עם מלח ופלפל על פי טעמכם האישי. 
אם תשתמשו בסינטה, חתכו אותה לרצועות דקיקות, טבלו בתוך קערית עם כל התבלינים שרשמתי לעיל, עם מעט שמן וצרבו על מחבת לוהטת, כדקה מכל צד, תלוי כמה דקיקות / עבות הרצועות שחתכתם ולפי טעמכם האישי.
וכך גם עם בקר טחון, עם כל התבלינים הנ"ל, לבשל עד שמצטמצמים הנוזלים ולהעביר למסננת דקה כדי שירדו כל הנוזלים ולא תרטב לכם הטורטיה.


 לגוואקמולי:

  • 2 אבוקדו בשלים, קלופים ומעוכים היטב
  • חופן קטן של עלי כוסברה קצוצים גס
  • רבע בצל סגול, חתוך גס
  • חצי בצל ירוק (יותר או פחות לפי הטעם), חתוך דק
  • מיץ מליים אחד או חצי לימון
  • מלח
  • פלפל

(ניתן גם להוסיף גמבה אדומה קטנה קצוצה דק, לפי הטעם!) 
לערבב את כל המרכיבים לקבלת ממרח אחיד, לטעום ולתקן תיבול.

לסלסת העגבניות:

  • 3 עגבניות קצוצות דק
  • חופן פטרוזיליה קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי בצל סגול קצוץ דק
  • רבע פלפל חריף קצוץ דק (פחות או יותר לפי טעמכם!)
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח, פלפל

לערבב את כל המרכיבים, לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.

להרכבת הטורטיה:
למרוח גוואקמולי, מעליו להניח סלסה ולפזר בשר כאוות נפשכם. לגלגל ולהתענג על כל ביס.