פרגית
פרגיתצילום: ISTOCK

מצרכים:

  • 2 ק"ג פרגית טרייה
  • 2 כוסות סילאן טבעי
  • 10 שיני שום גדולות
  • פלפל שטה גרוס
  • מלח בישול
  • שמן זית

אופן הכנה:

יש להכין מרינדה מחצי כוס סילאן, 5 שיני שום כתושות ולהוסיף מעט פלפל שטה גרוס לפי הטעם.

לערבב את הכל עם הפרגית ולהשרות בקירור למשך לילה.

לאחר מכן לצרוב את הפרגית על גבי מחבת עם שמן זית. במקביל יש להעמיד סיר רחב ולהכניס לתוכו כוס מים, כוס וחצי סילאן, 5 שיני שום קצוצות וקורט מלח.

לאחר רתיחת הרוטב, ניתן להעביר את נתחי הפרגית לתוך הסיר ולבשל על אש קטנה במשך כעשרים דקות.

בתאבון!