סבאייה
סבאייהצילום: ISTOCK

מאכל תימני נוטף חמאה ודבש לארוחת בוקר בראש השנה. אפשר להגיש עם ביצה קשה ורסק עגבניות חריף או רק דבש. 

המצרכים:

  • 1 ק״ג קמח רגיל מנופה
  • 1/2 כף שמרים יבשים
  • כף מלח דק
  • 4 כפות סוכר
  • 4.5-4 כוסות מים פושרים
  • 2 חמאה מלוחה רכה או מומסת, או סמנה (חמאה מבושלת לתימנים)


אופן ההכנה:

להכניס לתוך קמח את השמרים היבשים ולערבב.

לשים בקערה 3.5 כוסות מים ולהוסיף את המלח, הסוכר ולערבב, להוסיף את הקמח לאט לאט ולהגיע לבצק מאוחד ומעט רך. אם יש צורך - להוסיף עוד נוזלים.

להניח כחצי שעה לתפוח ולהכפיל את נפחו, לערבב שוב ולהניח לתפוח שוב כחצי שעה.

על משטח משומן בשמן רגיל, לחלק את הבצק ל -10 כדורים קטנים, להשהות למנוחה 5 דקות ואז לרדד כל עלה לגודל מקסימלי מבלי לקרוע אותו ולמרוח בחמאה.

מעל החמאה לפתוח כדור נוסף מעל ולמרוח בחמאה וכך לחזור על כל הכדורים.

לקפל את העלה לשלוש חלקים להניח בתבנית משומנת בחמאה,

להתפיח מעט, למרוח בביצה ולאפות בחום של 180 מעלות.

להגיש חם עם דבש מעל הסבאייה.
בתיאבון ושנה טובה!