כתף עגל בתנור
כתף עגל בתנורצילום: הדר שיינפלד

מצרכים:

  • 1 קילו כתף עגל חלב( אפשר גם כתף בקר או אצבעות אנטריקוט)
  • בטטה
  • פטריות שימג׳י לבנות
  • שום שלם פרוס לחצי
  • 2 בצל
  • 5 שיני שום

לרוטב:

  • 3 כוסות יין אדום יבש
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות דבש
  • מלח פלפל 
  • פפריקה
  • רוזמרין/טימין טרי

אופן ההכנה:

לפרוס בצל ולטגן שמזהיב להוסיף את השיני שום 

להמשיך לטגן 5 דק לתבל את הבשר במלח גס ופלפל גרוס ולהוסיף למחבת לסגור מכל הכיוונים,אחרי הצריבה של הבשר להעביר לתבנית פיירקס מיוחדת לתנור,לסדר מעל את הפטריות,פרוסות הבטטה,וחצאי השום.

באותה מחבת שטיגנו לשים את כל מרכיבי הרוטב לבשל 5 דק ולשפוך על הבשר להוסיף מים עד שיגיע לחצי מגובה הבשר להניח את הרוזמרין/טימין ולזלף מעל הכל מעט שמן זית 

 להכניס לתנור כשהתבנית מכוסה בנייר כסף על חום 190 חצי שעה

להנמיך את החום ל130 ולאפות עד שנועצים מזלג והבשר רך מאד בערך 3 שעות.