דג לברק
דג לברקצילום: ISTOCK

"שֶׁנִּהְיֶה לְרֹאשׁ וְלֹא לְזָנָב: הסימן של ראש (יש כאלה שמעדיפים ראש כבש - אבל אצלנו אוהבים מאוד דגים), בארוחת החג בליל ראש השנה הביאה לתחרות דגים אצלנו במשפחה.

חמתי הבשלנית מכינה דג בורי מטוגן, אמא שלי לא מוותרת על הגפילטע-פיש שהיא טוחנת במיוחד בתיבול שהיא זוכרת מביתה שבבוקרשט ואני נאמנה שנים לדניס עם עשבי תיבול על הגריל. השנה גיליתי את דג הלברק. המתכון הזה גנב את ההצגה מהפעם הראשונה.

שיהיה לנו חג שמח ובתאבון - ואת הראשים של הדג אל תזרקו - שמרו לברכה: "יְהִי רָצוֹן מִלִּפְנֵי אָבִינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם, שֶׁנִּהְיֶה לְרֹאשׁ וְלֹא לְזָנָב".

מצרכים:

  • עגבניות שרי
  • פטריות שמפניון
  • קישוא 
  • מלח גס
  • שמן זית
  • יין לבן
  •  קימל
  • תבלין לדג
  • נענע
  • 2 דגי לברק שלמים ונקיים

על משטח העבודה נחתוך חתך קטן במרכז הגוף ועוד אחד באזור הראש.  

נערבב בקערה את שמן הזית עם הקימל, תבלין לדג ומלח. נמרח על הדג ונכניס גם בתוך החתכים שיצרנו. את עלי הנענע נכניס לבטן הדג.

נמרח את הדג בתערובת ונזרה מעט מלח, נניח בתבנית לעשר דקות. נוסיף את הירקות בשתיים מפינות התבנית ונכניס לתנור חם מאוד.

אחרי 10-15 דקות נוציא את הדג ונוסיף יין לבן ומעט מלח גס. בתאבון וחג שמח!