מרכיבים: 1/4 כוס שמן או 25 גר' מרגרינה בטעם חמאה 1/2 קילו בשר למרק (פלענקן או שריר מספר8) 2 בצלים בגודל בינוני פרוס לטבעות 1 יחידת כרישה פרוסה 2 גזרים קלופים ופרוסים 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות ללא הרגל 3/4 כוס גריסי פנינה 1/2 כוס יין לבן 2 כפות אבקת מרק פטריות 1 כף אבקת מרק בצל כף שטוחה פפריקה מתוקה מלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה: בסיר עמוק מטגנים בשמן או במרגרינה את הבשר וסוגרים אותו מכל הכיוונים. מוסיפים לסיר את הבצל, הכרישה והגזר ומטגנים. מוסיפים את הגריסים והפטריות ומטגנים כ5 דקות. מוסיפים את היין הלבן ומים בכמות מספקת ליצירת מרק המכסה את כל תכולת הסיר. מוסיפים את אבקות המרק ויתר התבלינים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים תוך בחישה מפעם לפעם. במידה והמרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מים ולהגיע לסמיכות הרצויה.