
מצרכים:
- 1 ק"ג חזה עוף פרוס
- 4 כוסות קורנפלקס של קלוגס או תלמה
- 2 ביצים
- 3/4 כוס קמח
- שום כתוש
- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
בכדי שהשניצל יצא קריספי במיוחד, חשוב לדקק אותו כמה שאפשר בעזרת פטיש שניצלים:
מניחים את חזה העוף על נייר אפיה ומעליו מניחים נייר נוסף
דופקים על השניצל בעדינות עד שהופך לדק במיוחד. נזהרים שלא יקרע.
טורפים את הביצים עם השום הכתוש
טוחנים את הקורנפלס במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת שבבי קורנפלקס. נזהרים שלא יהפוך לקמח.
מתבלים את פירורי הקורנפלקס במלח, פלפל שחור ומעט פפריקה מתוקה
מצפים את חזה העוף בקמח ולאחר מכן טובלים בתערובת הביצים.
מצפים בפירורי קורנפלקס ומניחים בצד עד שכל הכמות מוכנה לטיגון.
מחממים שמן לטיגון במחבת, מכניסים כף עץ לשמן ובודקים אם יש בועות סביב הכף, במידה ויש בועות, השמן מוכן לטיגון.
מטגנים את השניצל מ2 צדדיו, סופגים את עודפי השומן ומגישים.
הערות: אין להכניס את השניצל לטיגון לפני שהשמן מוכן לטיגון.
שניצל שטוגן בשמן בטרם הגיע לדרגת החום הרצויה, יספוג שומן מיותר הפוגם בטעם.
ניתן להכין כמות גדולה של פירורי קורנפלקס ולשמור בכלי אטום.