מרכיבים לקבב:
- 70 גר' בשר בקר טחון
- 30 גר' בשר טלה טחון
- כוס פירורי לחם
- בצל אחד קצוץ דק
- כף תבלין ראס אל חנות
מרכיבים לרוטב:
- 1 קילו עגבניות חתוכות לקוביות
- כפית שום קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
- מלח, פלפל
לשמיכת הבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית שמרים יבשים
- 1.5 כוסות מים
- ביצה להברשה
- קצח לעיטור
אופן ההכנה:
מערבבים את חמרי הקציצות ומכדררים לכדורים במשקל 50 גר' לכדור.
מכנים את הרוטב: מטגנים את השום והעגבניות, מוסיפים את יתר המרכיבים, מביאים לרתיחה וזורקים פנימה את הקציצות.
מנמיכים את האש ומבשלים את הקציצות כשעה.
מכינים את הבצק: לשים יחד את כל חמרי הבצק, מניחים בצד למנוחה בזמן שהקציצות מתבשלות.
להגשה: מעבירים את הקציצות לכלי חסין אש (פיירקס למשל)
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומותחים מעל תבנית הקציצות.
מברישים בביצה, מעטרים בקצח ואופים על חום של 180 מעלות עד להשחמה.
הערה: מומלץ לאפות כמנות של 5 קציצות במנה בכלי כעור כמו בסרטון.