מרכיבים לבצק:
500 גרם קמח לבן/קמח פיצה
- 290 מ"ל מי ברז
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 2 כפיות מלח
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
-מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר
-יוצקים את המים ולשים עד שמתאחד בצק
-מוסיפים מלח ולשים את הבצק 8-10 דקות לקבלת בצק גמיש (אפשר גם במיקסר עם וו לישה)
-מכדררים את הבצק, מגלגלים בשמן זית מניחים בקערה מכוסה עם יתרת שמן הזית.
-מתפיחים עד הכפלת נפח, מחלקים לשני כדורים
-נותנים לבצק לנוח כ10 דקות ופותחים עם ידיים משומנות
לרוטב שמנת:
- 1 כף חמאה
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- כפית עלי טימין טרי
- 1 שן שום כתושה
- 500 מל שמנת 32%
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1.5 כפית מלח
- פלפל לבן
אופן ההכנה:
-מטגנים בצל, טימין ושום עד הזהבה
-מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה
-מתבלים במלח, פלפל לבן ומוסקט
-מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 6-7 דקות לצמצום
-טועמים ומתקנים תיבול, מסירים מהאש
להרכבת הפיצה:
פותחים את הבצק לצורה הרצויה (ריבוע/עיגול)
מורחים בעדינות את רוטב השמנת, לא להציף את הבצק
מפזרים מוצרלה מגורדת ופרוסות גבינת עיזים.
בנוסף ניתן לפזר פרמזן/ גבינה כחולה/ כל גבינה שרוצים
תוספות מומלצות-
בצל ופטריות מוקפצים בחמאה
תרד
אגוזי מלך שבורים
קוביות תפוח/אגס אפוי
צ'ילי ודובדבני אמרנה עם גבינה כחולה
ועוד כיד הדמיון.