כרוכיות ביתיות
כרוכיות ביתיותצילום: מאיר סלע

לבצק:

  • 4 כוסות קמח מנופה
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כוס שמן (קנולה)
  • 1 כוס מים רותחים

למלית:

אפשרות 1:

  • ממרח תמרים
  • קינמון
  • חצי כוס שומשום
  • כוס / אגוזי מלך / שקדים טחונים

אפשרות 2:

  • ממרח פרג


אופן ההכנה:

מוסיפים את חמרי הבצק, בסדר הופעתם לקערת מיקסר עם וו לישה.
את הלישה מתחילים ומעלים את המהירות בהדרגה
הלישה קריטית לפריכות הבצק, ולכן, כל דקת לישה איכותית של המיקסר, תתרום לטעם בפה בסוף.

בתום הלישה כאשר נוצר בצק רך ונעים, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
מרדדים את כדור הבצק למרובע בעובי של קצת יותר מחצי סנטימטר.

את ממרח התמרים מורחים על הבצק, בשכבה אחידה.
מפזרים מעט קינמון, מוסיפים שומשום ושלל אגוזים טחונים (גס).
את הריבוע מגלגלים בעדינות לצורת נחש.
את הנחש פורסים בסכין חדה ולא משוננת. מומלץ שלא להפריד את החתיכות עד לסיום הפריסה.

את הפרוסות מעמידים על נייר אפייה במרווח נאה אחת מהשנייה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות לכ-12-16 דקות (העוגיות לא צריכות לאבד את צבען הבהיר, נזהרים שלא ישחימו.

מחכים שהעוגיות תתקררנה, בוזקים מעט אבקת סוכר (אפשר גם בלי), מסדרים יפה בצלחת ומגישים!