ריינבו סלמון כבוש
ריינבו סלמון כבושצילום: שף גולדה קישון

מרכיבים:

  • חצי פילה סלמון נקי ללא עור 
  • 3 סלקים בינוניים
  • כרוב סגול שלם קטן,
  • 2 תפוזים
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס מלח גס
  • כף פלפל שחור
  • צרור שמיר קצוץ.

*לפילה שלם של סלמון - מכפילים כמויות.

אופן ההכנה:

מקלפים ומגרדים בבלנדר את הסלק והכרוב (יש לשמור על הנוזלים) ומעבירים לקערה גדולה.

סוחטים פנימה את התפוזים ומוסיפים את בשרם.

מוסיפים את הסוכר, מלח גס, פלפל שחור ושמיר.

מניחים את פילה הסלמון בקופסא מרופדת בניילון נצמד.

שופכים באופן אחיד מעל הדג את כל התערובת.

סוגרים את הדג בניילון נצמד ומניחים מעל הניילון משקולת (ע"מ להחדיר את הטעמים פנימה).

מניחים במקרר ופותחים כעבור שלושה ימים.

פורסים את הדג באלכסון דק דק, מסדרים בצלחת ומגישים