אזני המן ללא גלוטן
אזני המן ללא גלוטןצילום: דביר בר

מצרכים (לכ-20 יחידות):

  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן Mix C  של  Schär
  • 1 חבילה של אבקת סוכר (100 גרם)
  • 1 כף תמצית וניל
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 1 ביצה ועוד 2 חלמונים
  • 150 גרם חמאה קרה
  • 1 כפית אבקת אפיה.
  • רבע כפית שטוחה מלח

למלית:

1 קופסת ממרח תמרים/פרג/שוקולד/חלוה בטמפ' החדר

אופן ההכנה:

להכנת הבצק:

לקערת מג׳ימיקס (או מיקסר עם וו גיטרה) יש להכניס את הקמח, אבקת הסוכר, גרידת הלימון, אבקת האפייה, המלח ואת החמאה הקרה שהיא חתוכה לקוביות גסות.

לערבב ב-3 לחיצות פולסים במג׳ימיקס (או בערבוב של כדקה על מהירות בינונית במיקסר), לקבלת בצק פירורי.

יש לשים לב שלא לעבד את הבצק יותר מדי.

אל הבצק יש להוסיף את הביצה והחלמונים ואת תמצית הוניל ולערבב שוב אך גם הפעם, מעט מאד, רק עד להטמעת הביצים בבצק.

בעזרת כף קיפול מסיליקון לגרד את כל הבצק מהקערה ולגבש אותו לכדי כדור אחיד.

להניח לקירור של שעתיים לפחות במקרר כשהוא עטוף ניילון נצמד.

להדליק תנור בטמפרטורה של 180 מעלות.

על נייר אפיה לפזר קמח ללא גלוטן ליצירת משטח עבודה מקומח (כ- 2 כפות).

נניח את הבצק המקורר על המשטח, נפזר עוד קצת (ככף) קמח ללא גלוטן ונניח עליו נייר אפיה נוסף.

בעזרת מערוך נשטח את הבצק עד לקבלת בצק דק בעובי של כ-15 מ״מ (לא דק מדי).

לאחר רידוד הבצק יש לפזר עוד כף קמח על המשטח.

בעזרת רינג בקוטר 8 ס״מ יש ליצור עיגולים בבצק המקומח.

בכל מרכז עיגול להניח כפית גדושה במלית הנבחרת.

על הידיים להיות מקומחות ולא רטובות.

לסגור ולהדק היטב את אוזני המן בצורת משולש (שימו לב שאין חורים בקצוות שמהם המלית יכולה לנזול במהלך האפייה).

את אוזני המן יש להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה, יש להשאיר מרווח של כ-2 ס״מ בין אוזן המן אחת לשנייה.

לאפות בתנור במשך רבע שעה בחום של 180 מעלות או עד קבלת צבע זהוב בהיר ואחיד.

עם תום האפייה, נוציא את התבנית לצינון בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה לפחות.