פלאפל מחופש

מיוחד לפורים: שף מיכל שווץ מחפשת את מנת הפלאפל שלה למנה מתוקה שרק נראית כמו מנת פלאפל, מתוקה כמובן.

טובי הירשלר , י"ג באדר ב תשע"ט

פלאפל מחופש-ערוץ 7
פלאפל מחופש
צילום: מיכל שווץ

לכדורים:

  • 230 גרם שוקולד מריר.
  • 100 מ"ל חלב.
  • 60 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 30 גרם חמאה.
  • כוס ביסקוויטים מרוסקים.

אופן הכנת כדורי השוקולד:
מביאים את השמנת, החלב והחמאה לרתיחה בסיר ויוצקים על השוקולד, שופכים את תערובת הביסקוויטים ומערבבים היטב, מקררים את התערובת במקרר כשעה.

לציפוי:

  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 3 ביצים מעורבבות עם 2
  • 1/4 כוסות קמח ומעט מלח.
  • 200 גרם פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים)
  • שמן עמוק לטיגון.

אופן ההכנה:
מוציאים את בלילת השוקולד מהמקרר, מכדררים, מצפים כל כדור בשקדים טחונים ואז בבלילת הביצה ולאחר מכן בפירורי הפנקו. חוזרים על פעולת הטבילה פעמיים כדי למנוע פתיחה של הכדור בטיגון.
מסדרים בצלחת ומכניסים למקרר ל-10 דקות
מחממים שמן לחום גבוה ומטגנים כל כדור טיגון קצר 2-3 דקות עד להזהבה
מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
מכינים סלט מ4 תותים, קיווי אחד וכמה עלי נענע ומגישים.