קלצונה ביתית במילוי גבינות ופסטו

רגע לפני שמחסלים את החמץ, מכינים ארוחה קלה מהקמח שנשאר. שפית גולדה קישון מציעה מתכון לקלצונה ממולא בכל טוב.

טובי הירשלר , ה' בניסן תשע"ט

קלצונה ביתית במילוי גבינות ופסטו-ערוץ 7
קלצונה במילוי גבינה ופסטו
צילום: שף גולדה קישון


רכיבים לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • כפית מלח
  • 1.5 כפיות שמרים יבשים
  • פסטו / שמנת
  • ערמונים
  • 3/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • גבינת מוצרלה
  • גבינת פרמז'ן מגורדת
  • שמן זית
  • 2 ביצים טרופות
  • שומשום לבן (ומומלץ גם שחור)


אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח עם המלח במערבל.

ממיסים את השמרים בכוס וחצי מים חמימים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול לקמח.

מערבלים כ10 דקות ומעבירים לקערה משומנת, מכוסה ומניחים במקום חמים לשעה.

מחלקים את הבצק ל10 חלקים שווים ומעצבים לעיגולים כשמושכים מבחוץ כלפי מטה.

מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה.

מחממים תנור ל160 מעלות.

מרדדים כל כדור לעלה דק בצורת משולש ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מורחים על כל עלה (עם השארת ס"מ וחצי בקצוות) פסטו/שמנת ומפזרים ערמונים, זיתי קלמטה מגולענים, עגבניות שרי, גבינות מוצרלה ופרמז'ן בנדיבות מעל הכל. משמנים עם מעט שמן זית את החלק של הבצק שהשארנו ריק.

מגלגלים את הבצק מהצד הרחב לכיוון השפיץ' (כמו רוגלאך), סוגרים ומהדקים את הצדדים שהמילוי לא יברח.

מברישים בביצה, מפזרים שומשום שחור ואופים לכ20 דק' או עד הזהבה.