פילה בס צלוי, פירה וסלסה מקסיקנית
פילה בס צלוי, פירה וסלסה מקסיקניתצילום: בן יוסטר

מצרכים:

  • שתי יחידות פילה דג בס נקי מושרה במרינדה

מצרכים להכנת המרינדה:

  • 2 שיני שום פרוס
  • כפית טימין טרי קצוץ
  • 100 מ"ל שמן זית
  • חצי לימון קלוף וקצוץ

מצרכים לסלסה מקסיקנית:

  • 2 עגבניות קצוצות לקוביות
  • 1/2 בצל סגול קצוץ לקוביות
  • חופן כוסברה קצוצה(ניתן להחליף לפטרוזיליה)
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • מלח פלפל שחור
  • לאוהבי החריפות ניתן להוסיף פלפל חריף קצוץ.

מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח, פלפל שחור, מיץ לימון טרי ושמן זית.

מצרכים לפירה:

  • 1 ק"ג תפו"א קלוף
  • 100 גרם חמאה קוביות
  • 200 מ"ל חלב חם

לבשל את תפו"א עד ריכוך. לסנן ומיד למעוך במולין / מועך פירה ביתי. להוסיף את החמאה ואת החלב בהדרגה תוך טריפה במטרפה. שומרים את הפירה חם בסיר סגור.

אופן הכנה

על מחבת פסים חמה צורבים את הדג המושרה, ראשית על צד העור עד השחמה, מתבלים במלח ופלפל שחור ולאחר מכן הופכים להמשך צליה.

כשהדג לבן מורידים מהמחבת להגשה.

על צלחת הגשה מניחים ערמת פירה חם ומעליה את שני פילה הדג.  מעל הדג מניחים שתי כפות מהסלסה המקסיקנית. מגישים מיד ובתאבון.