בסטיל תפוח אדמה
בסטיל תפוח אדמהצילום: טליה קדוש

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה אדומים
  • מלח
  • פלפל לבן

לשים כפית של מי זעפרן על תפוחי אדמה. להרתיח במים את התפוח אדמה עד להתרככות, למעוך לפירה, לתבל ולקרר. 

מלית:

  • חצי פרפר של חזה עוף חתוך לקוביות
  • 1 בצל לחתוך לקוביות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • מלח 
  • בהרט
  • מי זעפרן 
  • 7 חוטי זעפרן מהולים במעט מים רותחים.

במחבת לטגן עם מעט שמן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את החזה עוף והתבלינים לבסוף להוסיף את הכוסברה. לסנן את הנוזלים היטב.

יש לקחת חופן תפוח אדמה, ליצור גומה קטנה ולשים כפית מן המלית. לסגור את הקציצה. 

לצפות אותה בקמח מצה ואחר כך בביצה טרופה ולטגן בשמן בגובה של טיגון שניצל.

יש אפשרות למלית זהה אך במקום חזה עוף לשים פטריות טריות או ליצור קציצה רק מנפיקה ללא מלית כלל, יוצא מדהים!

בסטיל תפוח אדמה