אנטריקוט בבצלצלים וסילאן

שף רעות איפרגן מגישה: מנת אנטריקוט חגיגית לפסח מנתח משובח שאינו מצריך הכנה מורכבת בזכות אופי שומני של הנתח שתורם לטעמו העסיסי.

טובי הירשלר , י"ב בניסן תשע"ט

אנטריקוט בבצלצלים וסילאן -ערוץ 7
אנטריקוט בבצלצלים וסילאן
צילום: שיראל יעקובסון

מצרכים ל5 מנות:

  •  1קילו רצועות/נתח אנטריקוט
  • 6-7 בצלצלים שלמים קלופים )בצלים קטנים במיוחד(
  • 7 תמרים מגולענים
  • 3/4 כוס שמן זית
  • כוס וחצי סילאן
  • כפית וחצי תבלין בהרט/פלפל לבן-אופציונלי
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

בסיר רחב עם שמן זית מטגנים קלות את הבצלצלים והתמרים.

מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן על אש נמוכה עד שהבשר צרוב מכל צדדיו.

מוסיפים את הסילאן והתבלינים וממלאים מים עד מעל גובה הבשר.

מבשלים על אש נמוכה כ3.5 שעות עד להתרככות הבשר וצמצום הרוטב.

הערה: אם הנוזלים מתאדים מהר, יש להוסיף עוד מים.

סטיילינג הגשה: שמרית לוי