אסאדו על יאכטה

מתכון מעולה לפסח וטעים כל השנה: יוצרים סירות בטטה ומניחים בהן בשר נמס בפה.

יעל ארז , ט"ז בניסן תשע"ט

אסאדו על יאכטה         -ערוץ 7
אסאדו על סירות בטטה
צילום: יעל ארז

המתכון של יעל ארז

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר צלעות
  • 2-3 בטטות שמנות
  • 2 גזרים
  • 5 בצלי שאלוט
  • 1 תפוח אדמה
  • שורש סלרי
  • כוס וחצי יין אדום משובח
  • קצת מיונז

למרוח את הבשר במיונז, מלח ופלפל שחור. לסגור אותו מכל צד במחבט חמה עם מעט שמן. את הירקות שורש לחתוך גס, להכניס לתבנית, לשים את האסאדו על הירקות ולהוסיף את היין. להכניס לשעתיים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

כדי ליצור את סירות הבטטה, יש לחתוך את הבטטות לפרוסות עבות, למרוח שמן, לתבל במלח פלפל ולפזר מעט פפריקה. להכניס לתנור 180 מעלות עד שמתרכך.

לחתוך את אמצע בטטה ולהוציא את המילוי כך שתישאר גומה יפה. לחתוך את בשר האסאדו לקוביה יפה ולהניח באמצע הבטטה. להשקות ברוטב את הבטטות ולהכניס ל-10 דקות לתנור.