חומוס פול
חומוס פולצילום: TEKA

מצרכים

  • 150 גרם פול מקולף טרי
  • 30 מ"ל מיץ לימון
  • 15 מ"ל שמן זית 
  • חצי כף של טחינה גולמית
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה (מומלץ להשתמש בחצי כפית פפריקה מתוקה וחצי חריפה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים  את הפול למשך דקה.

בסיום הבישול, מעבירים את הפול למי קרח.

מצננים את הפול ומפרידים אותו מהקליפה הלבנה (עושים זאת באמצעות לחיצה על הפול)
הפרדת הקליפה והפול מאפשרת לו להתעכל יותר בקלות ומוציאה את המרירות שלו.  

מעבירים הפול ושאר המרכיבים לבלנדר וטוחנים אותם עד למשחה, חלקה או גסה לטעמכם.

מעבירים את התערובת לקערה ומקשטים עם זילוף של שמן זית, פטרוזיליה או עוד פול.

מגישים לצד משולשי פיתה או ירקות חתוכים.