מרכיבים:
פרפר חזה עוף חצוי ל2 חלקים
למילוי:
- בצל אחד קצוץ
- 1 קישוא מגורד
- 1 גזר מגורד
- מלח, פלפל
- פלפל שאטה גרוס (ניתן להוסיף כל תבלין שאוהבים)
- למשרה: (אופציה1)
- כפית חרדל
- כף מיונז
- 2 שיני שום כתושות
- מלח, פלפל
אופציה 2:
- 3 כפות שמן
- חצי כפית כורכום
- כפית פפריקה
- 2 שיני שום כתושות
- מעט שאטה גרוס ועוד תבלינים שאוהבים
אופן ההכנה:
חותכים את פרפר העוף מהצד העבה, יוצרים כיס שיפתח כמו פיתה.
במחבת כבדה מטגנים את כל חמרי המלית, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים את חזה העוף בתערובת הירקות המטוגנים.
מערבבים את כל מרכיבי המשרה.
משטחים יריעת נייר כסף ומעליה נייר אפייה ומניחים את חזה העוף הממולא.
מצפים את חזה העוף במרינדה וסוגרים עם נייר הכסף.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ30 דקות.
כשמתקרר מעט, פורסים ומגישים לצד ירקות מוקפצים, אורז או כל תוספת שאוהבים.