תפוחי אדמה אפויים ברוטב צ'ימיצ'ורי

מיוחד ללג בעומר: מותג TEKA מציג: מתכון פשוט וקל לתוספת נהדרת ולא שגרתית. רוטב הצ'ימיצ'ורי במתכון, הולך נהדר גם לצד בשרים על האש

טובי הירשלר , י"ד באייר תשע"ט

תפוחי אדמה אפויים ברוטב צ'ימיצ'ורי-ערוץ 7
,תפו"א אפוי עם צ'ימיצ'ורי
TEKA

מצרכים:
קילו תפו"א קטנים

לרוטב צ'ימיצ'ורי:

  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן בזיליקום קצוץ
  • 2 עגבניות
  • 10 עגבניות מיובשות וקצוצות בשמן זית
  • כף טימין
  • כף אורגנו
  • 1/2 כף כמון
  • 1/2 כף פלפל מתוק
  • 1/2 כף שבבי צ'ילי
  • 100 מ"ל חומץ שרי
  • 100 מ"ל חומץ תפוחים
  • 200 מ"ל שמן זית
  • 150 מ"ל מים
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

מרתיחים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד ריכוך קל (לא לבשל לגמרי) ומניחים להם להתקרר.


לרוטב צ'ימיצ'ורי:

מוציאים את הגרעינים מהעגבניות וקוצצים אותן.

מוסיפים את שאר המצרכים, פלפל ומלח לטעם.

עכשיו מתחיל הכיף: עם כף גדולה הכו כל תפוח אדמה ומעכו אותו קלות.

מניחים את תפוחי האדמה על מגש עם נייר אפייה ושופכים עליהם באופן אחיד את הצ'ימיצ'ורי (שומרים מעט להגשה).

מוסיפים מלח ואופים עד להשחמה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

מגישים עם צ'ימיצ'ורי בצד ומעט בזיליקום קצוץ.