ארנצ'יני-כדורי ריזוטו וגבינה פריכים

שפית רעות איפרגן מגישה: מנה ממוצא איטלקי שלרוב תמצאו בתפריטי מסעדות. זו, הגרסה הביתית והמרשימה לכדורי גבינה ממכרים.

טובי הירשלר , ט"ז באייר תשע"ט

ארנצ'יני-כדורי ריזוטו וגבינה פריכים-ערוץ 7
ארנצ'יני
צילום: יהודית מלכה

מצרכים:

  • כוס אורז עגול
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כף שמן
  • כפית שטוחה של מלח
  • 20 קוביות גבינה צהובה/ מוצרלה
  • פירורי לחם
  • שמן

לרוטב:

  • 4 עגבניות בשלות
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • רבע כוס מים
  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כפית סוכר

הוראות הכנה:

מחממים בסיר את החלב עם השמן והמלח, מוסיפים את האורז ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם לשחרור העמילן.

בודקים לאחר 15 דקות: אם התקבל אורז דביק, זה מצוין. אם האורז יבש, יש להוסיף עוד מים ולהמשיך לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב לספיגת הנוזלים.

מקררים את האורז ויוצרים 20 כדורים.

משטחים מעט כל כדור, מניחים את קוביית הגבינה ומהדקים היטב לעיגול.

טובלים את הכדורים בפירורי הלחם, מטגנים בשמן עמוק וכשהם זהובים מוצאים לנייר סופג.

טוחנים היטב את העגבניות, השום והבזיליקום ומעבירים לסיר יחד עם יתר המרכיבים. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שמתקבל רוטב עגבניות סמיך.

מגישים את הכדורים על גבי הרוטב כשהם חמים.