פסטה פסטו ברוקולי
פסטה פסטו ברוקוליצילום: דן פרץ

מקור מתכון: רחלי קרוט. עיצוב: נורית קריב

רכיבים:

לפסטו:

  • 1/4 שקית (200 גרם) פתיתי ברוקולי סנפרוסט, מופשרים לפי הוראות היצרן
  • עלים מ-1 צרור בזיליקום
  • אפשרות: 15-10 עלי נענע
  • 4-3 שיני שום, קלופות
  • 50 גרם גבע פרמזן תנובה, מגולפת או מגוררת
  • 1/2 כוס (50 גרם) צנוברים, קלויים במחבת ללא שמן
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן זית איכותי

הפסטה והקישוט:

  • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי דק
  • 1 גביע (200 גרם) קרם פרש השף הלבן
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן השף הלבן
  • 1/3 כוס (30 גרם) צנוברים, קלויים במחבת ללא שמן

איך מכינים:

פסטו ברוקולי

1. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הפסטו, למעט השמן. מתחילים לטחון וכעבור כמה שניות מוסיפים את השמן בזרם דק.

2. ממשיכים לעבד עד שנוצרת משחה אחידה.

הפסטה

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.

הרכבת המנה

1. שמים בסיר רחב 6 כפות מהפסטו (או יותר) ומחממים מעט על אש נמוכה.

2. מוסיפים את הפסטה החמה ומערבבים עד שכל הפסטה עטופה ברוטב.

3. מעבירים לצלחות הגשה. מניחים על כל מנה כף גדושה של קרם פרש ומפזרים את גבינת הפרמז'ן והצנוברים. מגישים מיד.