מקור מתכון: יונית צוקרמן \ עיצוב: נורית קריב רכיבים: לבצק: 1 ק"ג קמח 2 כפות (15 גרם) שמרים יבשים 1 כף סוכר 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) רוויון תנובה 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן 1 כף מלח לבישול ולאפייה: 2 כוסות (480 מ"ל) מים 1 כף סילאן 1 כף אבקת סודה לשתייה 1 ביצה, טרופה לציפוי: 50 גרם חמאת תנובה, מומסת אפשרות: 2 שיני שום, כתושות אפשרות: 1 כוס (100 גרם) גבע פרמזן תנובה, מגוררת גס איך מכינים: 1. הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו הלישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים 7 דקות נוספות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד מהם גליל ארוך. מלפפים את שני הקצוות של כל גליל זה סביב זה ומצמידים אותם למרכז הגליל, ליצירת פרעצל. 4. הבישול והאפייה: שמים את המים, הסילאן ואבקת הסודה בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומכניסים כל פרצל לטבילה בסיר ומניחים בתבנית. מברישים בביצה. 5. אופים 12-10 דקות, עד שהפרעצלים מזהיבים. מיד עם סיום האפייה מברישים את הפרעצלים בחמאה (אפשר לערבב אותה קודם עם שום כתוש), ואם רוצים מפזרים מעל גבינה.