מוס לימון בקישוט מרנג

הקונדיטורית לאה גוטוויין מגישה: גרסת הכוסות לפאי הלימון המוכר. בהכנה פשוטה, מתקבל קינוח מרענן ומרשים להפליא.

טובי הירשלר , ב' בסיון תשע"ט

מוס לימון בקישוט מרנג-ערוץ 7
קינוח כוסות לימוני
צילום: לאה גוטווין


לבסיס:

  • שברי עוגיות לוטוס או כל עוגייה שאהבים

למוס:

  • 3 חלמונים 
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 170 מ״ל מיץ מלימון סחוט
  • ריץ׳ קטן

לקצפת:

  • 3 חלבונים
  • כוס סוכר

להכנה:
מחממים סיר על אש קטנה עם כל חמרי המוס חוץ מהריץ׳
מערבבים בבחישה מתמדת עד שמסמיך. 
מקציפים את הריץ׳ בנפרד, ומאחדים תערובות בתנועת קיפול.
על בן מארי ממיסים את הסוכר עם החלבונים עד שאין גרגירי סוכר.
לאחר מכן מקציפים משך 5 דקות לפחות עד שהקצפת יציבה מאד.
הרכבת המנה:
שמים בתחתית כוסות הגשה כפית מפירורי העוגיות, יוצקים את מוס הלימון,
שמים במקרר למנוחה של שעה
ומזלפים מעל את הקצפת, לבסוף צורבים עם ברנר את הקצפת מעל.