
מרכיבים לבצק:
- חצי קילו קמח
- כף וחצי שמרים
- כפית מלח
- כף סוכר
- כפית אורגנו
- כפית טימין
- 2.5 כוסות מים פושרים
- 2 כפות שמן זית
לערבב את כל המרכיבים עד שנוצר בצק נעים ומעט דביק (נזהרים שהמלח לא יגע בשמרים)
מתפיחים ל40 דקות.
למילוי:
- 2 בצלים פרוסים לרצועות דקות
- 1 ק"ג פרגיות קצוצות
- מלח, פלפל גרוס
- שום גבישי
- חוויג'
- כף אבקת מרק עוף.
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצלים עד הזהבה.
מוסיפים את הפרגית ומתבלים.
מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק.
מחלקים את הבצק ל4 כדורים ומרדדים כל כדור לעלה דק בעובי 2-3 ס"מ
אופים בחום של 185 מעלות כ15 דקות עד להשחמה קלה.
מניחים מעל הבצק את תבשיל הפרגיות ומכניסים חזרה לתנור ל5 דקות נוספות.
מפזרים מעל רצועות בצל בסומק ומזלפים מעט טחינה.