לחמעג'ון
לחמעג'וןצילום: יונה ולס

מרכיבים לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • כף וחצי שמרים
  • כפית מלח
  • כף סוכר
  • כפית אורגנו
  • כפית טימין
  • 2.5 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית

לערבב את כל המרכיבים עד שנוצר בצק  נעים ומעט דביק (נזהרים שהמלח לא יגע בשמרים)

מתפיחים ל40 דקות.

למילוי:

  • 2 בצלים פרוסים לרצועות דקות
  • 1 ק"ג פרגיות קצוצות
  • מלח, פלפל גרוס
  • שום גבישי
  • חוויג'
  • כף אבקת מרק עוף.

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצלים עד הזהבה.

מוסיפים את הפרגית ומתבלים.

מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק.

מחלקים את הבצק ל4 כדורים ומרדדים כל כדור לעלה דק בעובי 2-3 ס"מ

אופים בחום של 185 מעלות כ15 דקות עד להשחמה קלה.

מניחים מעל הבצק את תבשיל הפרגיות ומכניסים חזרה לתנור ל5 דקות נוספות.

מפזרים מעל רצועות בצל בסומק ומזלפים מעט טחינה.