
מרכיבים לתחתית העוגה:
- 150 ג' חמאה חתוכה לקוביות
- 150 ג' אבקת סוכר לבן
- 150 ג' קמח
- 80 ג' אבקת שקדים
לטחון הכל במעבד מזון עד ליצירת מסה אחידה
אופן הכנה תחתית העוגה:
בתבנית קוטר 20 ס"מ וגובה 15 ס"מ
מניחים את בצק התחתית, ליצור שכבה אחידה בגובה 1-2 ס"מ
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 8 דקות
מוציאים לצינון בזמן הכנת המלית
מרכיבים למלית גבינה:
- 4 ביצים
- 3 חלמונים
- 50 ג' קמח
- 1 קילו מסקרפונה
- 300 ג' גבינת שמנת
- 90 ג' שמנת מתוקה
- 330 ג' סוכר לבן
- 2 מקלות וניל
- גרידת לימון מלימון אחד
- גרידת תפוז מתפוז אחד
אופן הכנה מלית גבינה:
מקציפים: ביצים, חלמונים וסוכר
מוסיפים את הקמח והשמנת מתוקה לאט לאט
בקערה נפרדת מערבבים: גבינת שמנת, מסקרפונה וגרידת תפוז+לימון, עד לכדי תערובת אחידה
מקפלים בעדינות לתערובת המוקצפת
הרכבת העוגה:
מחממים תנור ל-200 מעלות
שופכים את המלית על התחתית שהוכנה מראש
אופים כ- 10 דקות
מנמיכים את התנור ל-100 מעלות לעוד כחצי שעה אפייה
לאחר סיום האפייה להשאיר את העוגה בתנור למשך 3 שעות
לאחר מכן להכניס לקירור במקרר (רצוי מינימום 12 שעות)