פאד תאי בקר
פאד תאי בקרצילום: מיכל שווץ

מרכיבים:

  • 250 גרם אטריות נודלס של אסם (החבילה הצהובה) 
  • (ניתן להכין עם 250 גר' אטריות אורז ואפילו להמיר ב2 כוסות של אורז מבושל)
  • 1 בצל פרוס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • רבע כרוב סגול קצוץ
  • 2 גזרים מגורדים דק
  • כוס אפונה ירוקה
  • כוס וחצי נבטים
  • 3 עלי בצל ירוק קצוצים
  • 3 ביצים מקושקשות עם כף סויה ומעט מלח 
  • 200 גר' מינוט סטייק אנטריקוט חתוך לרצועות (אפשר להמיר בחזה עוף / פרגית / טופו / דג סלמון)
  • 2 זסטים מלימון ליים (גרידת לימון, לא חייב.)
  • 2 כפות רוטב סצ'ואן של אסם 
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף חמאת בוטנים (משדרגת)
  • מלח ופלפל

לטופינג:

  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • כף שומשום קלוי
  • חצאי בוטנים מטוגנים (להשיג בחנויות פיצוחים)
  • במתכון הנ"ל נעשה שימוש באפונה מצופה בוואסבי

אופן ההכנה:

מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר, מבשלים את האטריות במשך 5 דק' עד שהן מתרככות.
מססנים ומניחים בצד עם מעט שמן למנוע הידבקות

מטגנים את הביצים למקושקשת במחבת וכשזה מוכן, שומרים בצד עד לשילוב במנה. 

משמנים מעט מחבת ווק, מוסיפים את חתיכות האנטריקוט עד שמעט מתבשלות.

מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לטגן.

כשהבצל כבר מעט מאודה, מוסיפים כרוב, אפונה ומערבבים.

מוסיפים את הגזר, הנבטים, הביצה המקושקשת והבצל הירוק.

מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 2 כפות סצ'ואן, 2 כפות סויה וכף חמאת בוטנים. בשלב זה מומלץ לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.

מערבבים  היטב ומוסיפים את אטריות הנודלס שבישלנו מבעוד מועד.

מערבבים  היטב שיטמע הרוטב באטריות ומגישים:
מניחים על צלחת מנה נכבדת של פאד תאי, מפזרים כוסברה, שומשום קלוי, חצאי בוטנים, שקדים קלויים, או קשיו קלוי וגרעיני חמנייה קלויים.