טארט תפוחים
טארט תפוחיםצילום: TEKA

מצרכים: (עבור 8 טארטים)

  • 3 תפוחים
  • 1 בצק עלים
  • חצי מיץ לימון
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף קינמון

הוראות הכנה:

קולפים וחותכים את התפוחים לשניים.

מוציאים את הליבה ופורסים את התפוחים לפרוסות דקות מאוד.

מניחים את התפוחים בקערה עם מים קרים וחצי מיץ לימון.

מחממים את התפוחים במיקרוגל במשך שתי דקות בכדי להפוך אותם לרכים יותר.

לאחר שהתפוחים התקררו, מספיגים את הנוזלים בעזרת נייר סופג.

מרדדים את בצק העלים וחותכים לרצועות ברוחב 8 או 9 ס"מ.

מניחים את התפוחים לאורך החלק העליון של הרצועות, אחד על השני, במרווחים של 1 ס"מ.

מקפלים את החלק התחתון של הרצועות מעל עצמן ועוטפים אותן בזהירות כדי ליצור שושנה.

מניחים במגש עם נייר אפייה ומפזרים מעל מעט קינמון וסוכר.

אופים את השושנים בתנור במשך כ-15 דקות (בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות) עד שהבצק יקבל גוון חום מוזהב.