מצרכים ל- 6 מנות:
- 350 גר' אטריות קדאיף
- כף אבקת סוכר
- 4 כפות שמן קנולה
למילוי:
- 1 יח' בצל לבן גדול קצוץ
- 200 גרם בשר צלעות מס' 2
- 200 גר בשר טלה טחון ( אם אין אז רק בשר צלעות )
- 100 גרם חציל שרוף קלוף וקצוץ
- מלח
- פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
לסירופ:
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- מקל וניל
- גרידת לימון
- תערובת פיצוחים קלוייה - אגוזי מלך / לוז / קשיו / פיסטוק / ברזיל
הוראות הכנה:
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום.
מוסיפים את הבשר ומטגנים למשך כמה דקות, מתבלים מניחים על מסננת לקירור.
מערבבים עם החציל הקלוי.
מקררים היטב
פורסים את אטריות הקדאיף על השולחן, פותחים לשערות מערבבים עם השמן ואבקת הסוכר.
משטחים שערות קדאיף, ממלאים בשישית מכמות המילוי.
עוטפים את המילוי בשערות לצורת גליל.
מניחים על תבנית אפייה משומנת ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות עד להשחמה.
במקביל, מביאים לרתיחה את מצרכי הסירופ, מניחים על צלחת ההגשה את גליל הקדאיף האפוי.
יוצקים מעל מעט סירופ ואת האגוזים הקלויים ומגישים.