דג מהיר של משה שגב
דג מהיר של משה שגבצילום: עידן ירדני

לרוטב:

  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפות גדושות של אריסה
  • 10 כפות רסק עגבניות
  • 2 קורט קימל שלם
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 צרור כוסברה
  • 1/2 כוס מים חמים
  • חצי לימון טרי \ 2 קורט מלח לימון

לדגים:

  • 4 דגים חתוכים עם עצם או פילה דג נקי מעצמות

אופן ההכנה:
מחממים סיר גדול ורחב וחצי עמוק
בוזקים שמן זית ומוסיפים את האריסה ומערבבים.
מוסיפים את רסק העגבניות, את הקימל, הפפריקה ואת המים ומערבבים היטב ובזהירות.
מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את הלהבה.
במידה והרוטב סמיך מידי מוסיפים מעט מים חמים.
מתבלים במלח וטועמים. מתקנים מליחות וטעמים לפי הטעם האישי....
מוסיפים בזהירות את הדגים ומניחים מעל את גבעולי הכוסברה.
מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה. בסיום הבישול סוחטים מעט מיץ לימון טרי ומגישים.
* להגשה מומלץ להוסיף לחם או חלה טעימה.

באדיבות השף שגב משה