מצרכים:
- 100 גר' קמח שקדים (או שקדים מגורדים)
- 170 גר' קמח חיטה
- 165 גר' סוכר
- 5 גר' סודה לשתייה
- 7 גר' אבקת אפייה
- 5 גר' מלח
- 110 גר' שמן זית
- 220 גר' חלב שקדים
- 100 גר' יוגורט סויה
- 2 תפוחים
- 30 גר' שקדים מקולפים וחתוכים לפרוסות
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים (פרט לשקדים הקלופים והחתוכים)
בקערה נפרדת מערבבים את יתר המצרכים
מאחדים את כל המרכיבים יחד ומערבבים היטב עד שייעלמו כל הגושים.
מניחים את התערובת בצד.
שמקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים.
יוצקים את התערובת לתבנית עגולה, מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים על התפוחים עם קמצוץ מלח, קמח ומעט שמן זית. מערבבים ומניחים על עוגת הספוג.
אופים בחום של 180ºC למשך כ-30 דקות.
מוציאים מהתנור, מניחים את השקדים הקלופים והחתוכים על העוגה ואופים למשך כ-5 דקות נוספות עד שהשקדים נצלים מעט.
דוקרים את העוגה באמצעות קיסם או מזלג, במטרה לבדוק האם היא מוכנה או רטובה מבפנים.
מניחים לעוגה להתקרר למשך מספר דקות לפני ההגשה.