מרכיבים לתבנית לחם מלבנית:
- 210 גרם (1.5 כוסות) קמח תופח
- 100 גרם קמח תירס/פולנטה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 280 מ"ל (1 כוס + 3 כפות) רויון
- 2 כפות שמן או חמאה מומסת
- 2 ביצים
- 80 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
- 1 חופן זיתים ללא גלעין של מאסטר שף, חצויים
- 4 כפות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום)
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית הלחם.
בקערת ערבוב גדולה שמים את הקמח, קמח התירס, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח והסוכר ומערבבים.
בקערה נפרדת שמים את הרויון, השמן או החמאה, הביצים והמים וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את התערובת הרטובה לתוך התערובת היבשה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים כמעט את כל הפרמז'ן והזיתים (שומרים קצת לפיזור מעל המאפה), את עשבי התיבול, ומקפלים לתוך הבלילה.
מעבירים את הבלילה לתוך התבנית ומפזרים את יתר הגבינה והזיתים.
אופים כ-25 דקות, או עד שהכיכר תופחת ומזהיבה.
קיסם שננעץ במרכז הכיכר אמור לצאת יבש ללא פירורים. משאירים בתוך התבנית ל-15 דקות והופכים בזהירות על הרשת. מגישים עם חמאה. שומרים בכלי אטום במקרר.