צלי בקר עם סילאן, ערמונים ובצלי שאלוט

מנת בשר חגיגית ועשירה בטעמים. הסוד בהצלחת המנה תלוי באיכות הבשר בו משתמשים

טובי הירשלר , כ"ג בתשרי תש"פ

צלי בקר עם סילאן, ערמונים ובצלי שאלוט-ערוץ 7
צלי בקר עם שאלוט וסילאן
צילום: טובי הירשלר

מצרכים:

נתח רולדה עגל או צלי כתף מספר 5 איכותי

7 בצלי שאלוט קלופים

4 שיני שום קלופים

1 חבילה ערמונים קלופים מוכנים לאכילה

כף גדושה פפריקה

1/4 כוס סילאן

1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

מלח

פלפל שחור גרוס

כוס יין אדום.

אופן ההכנה:

בסיר צלי רחב ועמוק מטגנים את הבשר וסוגרים אותו מכל הצדדים.

מוסיפים את השאלוט והשום

מתבלים בפפריקה, מלח, רוטב צ'ילי, דבש ופלפל שחור.

מוסיפים מים עד לכיסוי (לא מעבר)

מבשלים שעתיים.

מקררים לחלוטין ופורסים את הבשר לפרוסות.

מסדרים את הבשר בסיר, מוסיפים יין אדום וערמונים (בודקים שיש מספיק נוזלים בסיר, אם חסר, מוסיפים)

מבשלים על אש ממש קטנה 3 שעות.