עוגת מלכים ספרדית
עוגת מלכים ספרדיתצילום: TEKA

מצרכים:

עבור ההטפחה:

  • 50 גר' קמח לחם
  •  30 גר' חלב דל
  • 1 גר' שמרים טריים

עבור הבצק:

  • 160 גר' קמח לחם
  • 30 גר' חלב עם קינמון וקליפת תפוז
  • 1 ביצה
  • 40 גר' סוכר
  • 1 כף דבש
  • 55 גר' חמאה
  • 8 גר' שמרים טריים
  • 1 כפית מי ורדים
  •  קליפה של 1/2 תפוז
  • קמצוץ מלח

לקישוט:

  • תפוזים מסוכרים
  •  שקדים קלופים וחתוכים

הוראות הכנה

 התסיסה צריכה להתבצע במהלך הלילה, לפני שתערבבו את כל המרכיבים ותניחו אותם במקרר מכוסים בנייר סופג.

 מזגו חלב עם קינמון וקליפת תפוז יחד וקררו.

 למחרת, ערבבו עם יתר מרכיבי הבצק, מלבד הסוכר והחמאה, ולושו שלוש פעמים, משך כל אחת כ-5 דקות.

 הוסיפו סוכר בכל אחת מ-3 הפעמים שתלושו, כל 5 דקות. הוסיפו מים קרים ולושו למשך כ-10 דקות נוספות.

 הבצק יתפח במשך שעתיים. לאחר מכן, לושו למשך כ-30 שניות וצרו מהבצק את הצורה העגולה של העוגה, בעלת חור גדול האמצע. תוכלו להשתמש בתבנית עגולה לביצוע החור במרכז.

 הניחו לבצק לתפוח למשך מספר שעות. הברישו בעזרת ביצה חיה וקשטו באמצעות שקדים ותפוזים על כל העוגה.

 אפו למשך כ-20 דקות בחום 180ºC.

 כאשר העוגה מוכנה, תוכלו לחתוך לחצי ולמלא בקרם המוקצף.