מרק אפונה ופתיתי בצק

השפית מירי זורגר מקדמת את החורף בברכה עם מרק אפונה ארומטי ונוקדלי מקסימים ומנחמים

שף מירי זורגר , כ"ט בתשרי תש"פ

מרק אפונה ופתיתי בצק-ערוץ 7
מרק אפונה עם נוקדלי
צילום: IStock

מצרכים:

  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 300 גר' אפונה קפואה
  • 1 שורש פטרוזליה

לתיבול:

  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות אבקת מרק עגבניות (לא חובה, מוסיף לטעם).

לפתיתי הבצק:

  • 1.5 כוסות קמח תופח
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמה

מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה.

מוסיפים את האפונה ו4 ליטר מים, מתבלים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה.

טועמים ומתקנים תיבול

מכינים את פתיתי הבצק:

מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי
ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח.

מגישים חם.