
מצרכים:
- 1 חבילת קבביס עם שומן טלה
לסלט:
- 1 כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן
- 20 עגבניות שרי צבעוניות
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2-3 עלי בצל סגול
- צרור כוסברה
- 10 זיתי קלמטה
- 2 צנוניות פרוסות דק
- חופן נבטים
- חופן אגוזי מלך
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מלימון שלם
- קורט מלח, פלפל וסומאק
לרוטב הטחינה:
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1 כף גדושה לימון כבוש
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
צולים את הקבביס על פלנצ'ה כ-5 דקות מכל צד.
בקערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת.
חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה מעל הקינואה.
להכנת הטחינה:
במעבד מזון טוחנים חצי כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, חצי כוס מים ומלח.
מרכיבים את המנה:
בקערת הקינואה עם הסלט מניחים למעלה את הקבביס הצלויים ומוזגים מעל טחינה של לימון כבוש.
מערבבים ומאחדים את כל רכיבי הסלט ומגישים.