מרק תירס
מרק תירסצילום: שושי סירקיס

מרכיבים:

  • שקית גרגרי תירס קפוא
  • ענף סלרי פרוס דק
  • גזר פרוס
  • בצל קצוץ
  • כף שמן
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 ביצים
  • 2 ליטר מים
  • מלח, פלפל גרוס
  • כף אבקת מרק עוף
  • כף רוטב סויה
  • כף יין לבן
  • כפית סוכר
  • לבחירה: חזה עוף חתוך לגפרורים קטנים

אופן ההכנה:

מאדים את השמן עם הבצל, מוסיפים את התירס והסלרי, מוסיפים מים ומרתיחים.

מוסיפים אבקת מרק ותבלינים ומבשלים כ5 דקות.

מוסיפים יין, סויה וכף קורנפלור מדלל במים, מבשלים דקה נוספת.

מערבבים חתיכות חזה העוף עם חלבון ביצה וכף קורנפלור, יוצקים לסיר לאט לאט תוך כדי ערבוב.

את החלמון הנותר, בתוספת ביצה מערבבים עם מזלג, ויוצקים למרק בזרם דק תוך כדי ערבוב מתמיד ליצירת נטיפי ביצים.