פילה סלמון ברוטב אסיאתי
פילה סלמון ברוטב אסיאתיצילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 7 פרוסות פילה סלמון (עדיף להשקיע בנתח טרי)
  •  2 כפות שום כתוש
  • 1/4 כוס רוטב טריאקי
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס סילאן

לקישוט: 

סומסום, קצח

אופן ההכנה:

שוטפים את פרוסות הסלמון ומסדרים בתבנית פיירקס

מורחים מעל הדג את השום הכתוש ומפזרים מעט מלח

בסיר קטן על להבה נמוכה מבשלים את כל הרטבים עד שהתערובת מתאחדת ומתחילה לבעבע.

שופכים מעל הדג ומפזרים סומסום וקצח בנדיבות.

אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות ללא כיסוי ל14 דקות בלבד.