מיני סופגניית בריוש במילוי זוקיני

לקראת חנוכה: סופגניית בריוש מלוחה במילוי זוקיני נפלא של השף מוריס מונייה והשף ערן שוורצבד מקולקציית סופגניות המיני של "מונייר"

מוריס מונייה , י' בכסלו תש"פ

מיני סופגניית בריוש במילוי זוקיני-ערוץ 7
סופגניות מלוחות של מונייר
צילום: דניאל ליילה

להכנת הבצק  - 30 יח' מיני מיני סופגניות

  • 500 ג' קמח (שטיבל 2)
  • 25 ג' שמרים
  • 80 ג' סוכר
  • 140 מ"ל חלב
  • 200 ג' (4 יח' M) ביצים
  • 8 ג' מלח
  • גרידה מרבע תפוז
  • חצי שקית סוכר וניל
  • 80 ג' חמאה
  • אופציה: כף ברנדי

הוראות הכנה לבצק

בקערת מיקסר מניחים את השמרים, סוכר, חלב ומערבבים עם מטרפה ידנית.

מוסיפים את הקמח, גרידת התפוז, סוכר וניל וביצים ולשים בעזרת וו לישה למשך 5 דקות במהירות בינונית.

מוסיפים חמאה ומלח ולשים עוד 5 דקות.

מניחים את הבצק בקערה עד הכפלת הנפח (חצי שעה עד שעה – תלוי בטמפרטורה בחדר).

מחלקים למנות של 35 גרם ליחידה, מכדררים לכדורים ומניחים על תבנית משומנת ולהניח בתנור סגור ולא מחומם להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח (חצי שעה עד שעה – תלוי בטמפרטורה).

מרתיחים סיר עם שמן עד לחום של 165-170 מעלות (רצוי לעבוד עם מד חום) ומטגנים כ2-3 דקות לכל צד עד להשחמה.

למלית זוקיני:

  • 150 ג' גבינת שמנת
  • 150 ג' גבינת פטה 16%
  • שן שום כתוש
  • 200 ג' קוביות קטנות זוקיני
  • פרוסות זוקיני ירוק וצהוב
  • 15 ג' נענע קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • מיני בזיליקום

הוראות הכנה למילוי:

צולים את קוביות הזוקיני ופרוסות הזוקיני בתנור בחום 180 מעלות במשך 10-12 דק'.

מערבבים הכל (חוץ מפרוסות הזוקיני ומיני בזיליקום) ומזלפים בעזרת שק זילוף לסופגניות.

מסדרים את פרוסות הזוקיני ירוק-צהוב-ירוק (3 פרוסות) על הסופגנייה. מוסיפים עלה מיני בזיליקום.